Йогічні печенька

Про те, що ранковій групі дістаються печенька з імбирним чаєм (хоч і не на халяву!) уже ходять легенди :)! Всі спроби розвідати рецепт і відтворити їх в домашніх умовах кожного разу терплять фіаско. Тож після неодноразових прохань, погроз, вимог і шантажу, щоб не боятись темними вечорами ходити вулицями, викладаю тут цей таємничий рецепт:

Отже… чатуранга :)))

yogi4na kuhnia

Беремо 1,5 склянки вівсяних пластівців (№1, як не найдете то беріть №2, або що під руки підвернеться)

1 склянку борошна грубого помолу (краще “Жменька”, або суміші звичайного борошна з висівками)

1/2 склянки насіння соняшникового насіння (можна гарбузового або горіхів, або “того і другого і можна бєз хлєба” (© Вінні-Пух) 🙂 )

1/2 склянки цукру (бажано “Джегері” або хоча б тростинового, ну на зовсім худий кінець наш буряковий невідбілений, ну але якщо вже геть кепські справи, то візьміть звичайний радехівський…)

125 гр. домашнього масла (або 1/2 пачки магазинного, тільки не купуйте той шмельц, що обізвали спредом)

1/2 ч.л. соди, загасити цитриновим соком

2 ст.л йогурту або сметани або води з під крану (збагатите печенька мікроелементами)

Сухі інгредієнти змішуємо і перетираємо з маслом до стану “хлібної крихти”, додаємо соду з йогуртом і вимішуємо це в однорідну масу. Вона повинна бути розсипчастою, але при певних стараннях ліпитись до купи. Тож беремо ці старання і виліплюємо на воскованому папері не дуже грубі тістечка (коло 3 мм… товщиною звісно). На цій стадії вам пригодиться усе ваше терпіння і витримка.

Запихаємо наші старання в духовку на 15 хв. при температурі 180 грам по Цельсію.

Чекаємо… це найважча стадія. Якщо ваша духовка працює лише в режимі “жечь/жечь до тла”, то можливо вам потрібно буде трохи менше часу, хіба ви полюбляєте активоване вугілля…

В залежності від комбінації всіх вищеперерахованих варіантів субпродуктів, навичок, температурних і часових режимів на виході ви отримаєте продукт, котрий чимось буде нагадувати наші фірмові “йогічні печенька” ;)))

Намасте, СМАЧНОГО!!!

Z7ESexudAbM

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *