Виїзний семінар в Брюховичах: доші і що з тим робити?

В нас чудесні новини. Ми давно-давно збиралися на семінар за містом і не просто зібралися, а вже були і от їдемо вдруге, бо було файно. Будемо ловити останні сонячні осінні дні і заодно займатися йогою і трохи знайомитися з аюрведичним знанням про доші. Трішки про те, що воно таке ті доші і як це може знадобитися нам в повсякденному житті ми розкажемо в цій статті, але серйозніше говорити про це будемо на виїзному семінарі в Брюховичах цієї суботи (14 листопада).

Отже, спочатку дуже коротко про доші. Чому саме доші, що воно таке, звідки взялося і для чого нам про це знати? Якщо дуже просто, то доші – це ті енергії, які мають вплив на наше тіло і наш розум. Впливають вони на всіх, але по-різному, оскільки їх співвідношення в кожної людини своє. Виділяють три основні доші: вата, пітта і капха, але це не означає, що на нас впливає лише якась одна з них: впливають всі, просто в різних пропорціях. Кожна з дош має свої особливі характеристики, які вона виявляє в нашому тілі і в нашому розумі. Для прикладу, люди вата-доші можуть бути доволі непостійними, вітряними, їх розум коливається в прийнятті рішень, а тіло зазвичай легке, худощаве і не схильне набирати вагу. Це все тому, що вата-дошу характеризує вітер. Пітта-дошу пов’язують з вогнем, тому люди цієї конституції запальні, гарячі, цілеспрямовані, люблять конкретику і стрімкість. Часто мають руде волосся, світлу шкіру і ластовиння. Про людей капха-типу можна сказати, що вони стабільні, посидючі, наполегливі, не люблять різких або частих змін, рухаються і говорять доволі повільно, а в тілі проявляється принцип накопичення: тіло в них доволі коренасте, грузне, важке і вони більше, ніж інші доші, схильні до повноти. Капху характеризують елементи землі і води (про самі першоелементи ми також поговоримо на семінарі). Але є один маленький момент: зазвичай доші в нашому тілі поєднуються, і від їхнього співвідношення залежить наше фізичне і ментальне здоров’я. А тепер запитання: що з тим всім робити? Як ці знання можуть знадобитись нам в повсякденному житті? Справа в тому, що немає “хороших” і “поганих” дош, вони всі три однаково потрібні, наше завдання лише в тому, щоб тримати їх в балансі. А на семінарі ми спробуємо в дуже простій і зрозумілій формі розібратися як це зробити. І невеличкий спойлер: доволі велика доля успіху в цій справі залежить від харчування, саме тому ми шукали місце з кухнею, щоб можна було провести майтер-клас з приготування страв, про нього буде нижче.

А тепер про сам семінар: організаційної інформації доволі багато, але ми розраховуємо на вашу мужність ))
коли і де відбудеться: 14 листопада в Брюховичах, ми будемо займатися в приміщенні (чудовий просторий зал і добре опалюється), але передбачено трохи вільного часу для прогулянки лісочком.
хто проводить: Едуард та Інна (і як ви тільки здогадалися)))
скільки коштує: 480 грн., вартість включає в себе: оренду приміщення на цілий день, обід та підвечірок і власне саму програму семінару: два практичних заняття з йоги, дві лекції, майстер-клас з приготування страв і сам обід та йога-нідру і вечірній пиріг з чаєм. Пиріг буде яблучним, з горішками та корицею ))
доїзд: наразі ми не включаємо в вартість доїзд, там є кілька варіантів (перепитуйте при реєстрації).
харчування: на майстер-класі будемо разом готувати вегетаріанський обід + будемо мати щось на зразок підвечірка після йога-нідри з яблучним пирогом (з горішками і корицею, ага) і з чаєм. Рецепти можна буде записати чи “відфотографувати” по ходу справи, бо то не лише смачно, а й дуже красиво.
про майстер-клас: готувати ми будемо під керівництвом Едуарда, а це означає, що буде не лише здорово, але й ну дууууже смачно. Що готуємо? Готуємо сабджі: пряні овочі зі спеціями обсмажуються на топленому маслі гхі (“рідке золото” аюрведичної кухні) і доводяться до готовності на вершках, до сабджі готуємо рис басматі (кілька секретів приготування чудового розсипчатого рису по ходу справи), також буде чатні: гостро-солодкий соус на основі фруктів з чилійським перцем (такий гострий, що неможливо їсти, і такий смачний, що неможливо зупинитися), до того ще гомашіо (неймовірно ароматна приправа на основі кунжуту, льону і солі) і хлібці паратхі: бездріжжові палянички, що перемащуються топленим маслом гхі. Якщо до цього моменту ви ще не побігли до холодильника за яблучком чи бутербродом, то маємо невеличкий сюрприз: по ходу справи зробимо ще наш фірмовий імбирний чай з апельсином, лимоном, корицею, гвоздикою, кардамоном і всім-всім, та ще й буде невеличкий і дуже особливий десертик (якщо вміститься в животі, звичайно). Але про десертик – то сюрприз, тому тссс )))

Програма семінару:
09.00 – збираємося біля Кінохолу на пр. Чорновола, 2 (колишній Мілленіум), їдемо в Брюховичі
10.00 – 11.30 – доші: що воно таке (Інна)
11.45 – 13.30 – ранкова йога (Едуард)
13.30 – 16.00 – майстер-клас і обід (Едуард)
16.00 – 16.30 – вільний час
16.30 – 18.00 – доші: як їх балансувати (Едуард)
18.00 – 19.00 – вечірня йога (Інна)
19.00 – 19.30 – йога-нідра (Едуард)
19.30 – 20.00 – чай з пирогом
20.30 – виїзд до Львова

Що треба зробити, щоб прийняти участь?
1. Зареєструватися через форму, що нижче на цій сторіночці (не соромтеся написати про свої побажання щодо семінару – ми справді не просто так про них питаємо).
2. Пройти доша-тест. Навіть якщо поки ви не дуже знаєте що і до чого, все-одно варто пройти: на семінарі ми власне і будемо розбиратися, а знаючи своє співвідношення дош, вам буде простіше орієнтуватися і задавати питання, тобто користі багато-багато. Пройти такий тест можна тут (займе хвилин 20, будьте готові). Найкраще посадити біля себе когось, хто справді добре вас знає, щоб отримати більш об’єктивні відповіді.
3. Зустріти Едуарда або Інну і внести передоплату в розмірі 100 грн. (або можна скинути на приватівську картку – пишіть, якщо так зручніше).
4. Бути на 9.00 на пр. Чорновола, 2 і не спізнитися )) Рекомендуємо добре поснідати вранці перед виходом, бо без сніданку важко буде тримати себе в руках протягом майстер-класу.

Друзі, зверніть увагу: зал не такий великий, як наш на Коперника, тому в силу цього учасників не може бути багато – будемо дуже вдячні вам за завчасну реєстрацію. І ще один момент: для майстер-класу по приготуванню страв нам потрібні будуть продукти (яка несподіванка!) і купуватися вони будуть в переддень семінару, тому і потрібна передоплата і з тієї ж причини не розраховуйте, що можна буде вскочити в останній вагон – краще зареєструватися наперед.

Що взяти з собою?
Йога-мат (якщо є)
Записник і ручка
Фартушок, дошку для нарізання і ніж на майстер-клас
Теплі шкарпетки і светр (для йога-нідри, про всяк випадок – в залі тепло, але все ж).

Форма для реєстрації:

+1 до карми за коментар :)

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>